Losartan Sandoz

Losartan fran Sandoz A/S
Losartan fran Sandoz A/S

Du som tar Losartan Sandoz kan på den här sidan få koll på din medicin, vad den behandlar och hur, och biverkningar som du kan få. Det gör att du slipper oroa dig för vad medicinen gör med din kropp och du kan känna dig trygg.

Losartan Sandoz är ett läkemedel som finns i två olika varianter. Det finns dels Losartan Sandoz och dels Losartan/Hydrochlorothiazide Sandoz. Nedan kan du läsa om de två varianterna.

Losartan Sandoz

Losartan Sandoz är ett läkemedel mot högt blodtryck som kallas angiotensin II-antagonist. Du kan också få det mot andra sjukdomar som du ser här.

Losartan Sandoz innehåller Losartan, ett ämne som sänker ditt blodtryck. Du kan läsa om hur det fungerar och påverkar din kropp här.

Losartan Sandoz är ett läkemedel som är receptbelagt och det finns i följande doser; 12,5 mg, 50 mg, och 100 mg. Tabletterna är filmdragerade för att underlätta för dig att svälja dem.

Din medicin marknadsförs i Sverige av Sandoz A/S, som är en del av Sandoz International. Sandoz International är ett världsledande bolag inom generika och ett av de två största generika bolagen i världen.

Sandoz grundades 1886 i Schweiz och är idag en division inom företaget Novartis. Novartis är ett schweiziskt multinationellt läkemedelsbolag baserat i Basel, Schweiz.

Biverkningar Losartan Sandoz

När du tar Losartan Sandoz riskerar du att drabbas av olika biverkningar, som t.ex:

  • trötthet
  • kraftlöshet
  • sömnstörningar
  • bröstsmärta

Du kan läsa mer här om Losartan Sandoz biverkningar.

Så kan du känna igen din medicin på utseendet

Losartan Sandoz 12,5 mg: Blå, oval, prägling 1.

Losartan Sandoz 50 mg: Vit, oval, brytskåra på båda sidorna, prägling 3.

Losartan Sandoz 100 mg: Vit, avlång, tre brytskåror på båda sidorna, prägling 5.

Losartan/Hydrochlorothiazide Sandoz

Losartan/Hydrochlorothiazide Sandoz är ett läkemedel mot högt blodtryck som kallas angiotensin II-antagonist och diuretikum. Du kan också få det mot andra sjukdomar som du ser här.

Losartan/Hydrochlorothiazide Sandoz innehåller Losartan och Hydroklortiazid, ämnen som sänker ditt blodtryck. Du kan läsa om hur de fungerar och påverkar din kropp här.

Losartan/Hydrochlorothiazide Sandoz är ett läkemedel som är receptbelagt och det finns i följande doser; 50 mg/12,5 mg, 100 mg/25 mg. Tabletterna är filmdragerade för att underlätta för dig att svälja dem.

Din medicin marknadsförs i Sverige av Sandoz A/S, som är en del av Sandoz International. Sandoz International är ett världsledande bolag inom generika och ett av de två största generika bolagen i världen.

Sandoz grundades 1886 i Schweiz och är idag en division inom företaget Novartis. Novartis är ett schweiziskt multinationellt läkemedelsbolag baserat i Basel, Schweiz.

Biverkningar Losartan/Hydrochlorothiazide Sandoz

När du tar Losartan/Hydrochlorothiazide Sandoz riskerar du att drabbas av olika biverkningar, som t.ex:

  • hosta
  • magont
  • huvudvärk
  • värk i muskler

Du kan läsa mer här om Losartan/Hydrochlorotiazide Sandoz biverkningar.

Så kan du känna igen din medicin på utseendet

Losartan/Hydrochlorothiazide Sandoz 50 mg/12,5 mg: Ljusgul, rund, bikonvex, filmdragerad tablett.

Losartan/Hydrochlorothiazide Sandoz 100 mg/25 mg: Ljusgul, rund, bikonvex, filmdragerad tablett.